Jak sázet na fotbal

Fotbal patří mezi nejoblíbenější sporty světa, a proto se těší popularitě i u sázkařů. Existuje několik důvodů, proč jsou fotbalové sázky nejpopulárnější. Fotbal se hraje na celém světě a dokáže způsobit velké šílenství. Každý fanoušek má tak nějak pocit, že je fotbalovým expertem, čemuž pomáhají i časté televizní přenosy zahraničních lig.

Fotbalový zápas

Bohatá kurzová nabídka v Tipsportu

Výhodou této obecné popularity je to, že v každé sázkové kanceláři jsou fotbalové sázkové příležitosti hojně zastoupeny. V sázkové kanceláři Tipsport najdete kromě klasických sázek na vítěze či remízu, i sázky na první poločas včetně toho, zda padne více, nebo méně branek, na počet gólů v poločase i zápase, na poločasový a konečný výsledek zápasu.

Nechybí ani handicapy, ať už asijský, nebo evropský. Pro experty je zde možnost vsadit si, zda hosté, respektive domácí vstřelí gól, a pro odvážnější jsou připraveny sázky na to, zda počet vstřelených gólů bude sudý, nebo lichý. Když k tomu přidáte velmi slušné pokrytí lig v kurzové nabídce, tipování fotbalu v Tipsportu poskytuje vše, co potřebujete.

Jak správně sázet na fotbal?

Pojďme se dále podívat na to, jak na fotbal sázet a čemu se při fotbalovém tipování raději vyhnout.

Zkuste se vyhnout sázkám na jednoznačné favority, a to z jednoduchého důvodu

Pokud na svůj tiket hodíte tip s kurzem například 1.09, vaši eventuální výhru to v konečném zúčtování rapidně nezvýší. Naopak vždy je riziko, že i favorit zaváhá (zvláště pokud hraje venku), a tehdy přijdete o šanci na výhru, i když to za to ani nestálo.

Sledujte střeleckou formu klubů

Sázky na počet branek jsou docela oblíbené i výhodné. Těžko sice natipovat přesný počet branek (nemluvě o párnosti/nepárnosti), ale pokud víte, že ani jednomu z klubů se dosud střelecky nedařilo, pravděpodobně je nečeká gólová přestřelka.

Soustřeďte se na celoroční ligy

Sázky na fotbalové poháry raději vynechte. Častokrát se stane, že i třetiligový tým postoupí přes velkoklub nejvyšší ligy. Je to zbytečné riziko.

Pozor na to, zda se hraje doma, nebo venku

Podrobně sledujte všechny statistiky a zároveň si je rozdělujte podle toho, zda daný tým hrál doma, nebo venku. Někdy se stane, že nějaký tým prohraje většinu zápasů venku, ale doma je houževnatým soupeřem.

Náhodné sázky

A nakonec, snažte se vyhnout náhodným sázkám, jako je například počet rohů nebo žlutých karet. To je prakticky loterie.

Foto: Pixabay